slayt 1

Sitedeki videolari hangi cihazlardan izleyebiliriz... 

Hem Netten,Hem Tabletten,Hem Cepten

Sitemiz için çektiğimiz bütün videolar hem masaüstü bilgisayarında,hem leptop'ta, hem tablet'de hemde cep telefonunda izleyebileceginiz şekilde hazırlanmıştır...

Türkiye 6. sı 

Hasan Soyutemiz (KPSS 3 Puanı 98.314)

Malatya Merkez Sosyal Hizmetler Bünyesinde görevime başladım... Benim böyle yüksek puan almamı sağlayarak nereyi tercih etme konusunda zorluk çekmemi sağlayan bütün öğretmenlerime çok çok teşekkür ediyorum...

Onlıne Denemeler 

Türkiye Geneli Onlıne Deneme Sınavlarımız Başlamıştır...

Tüm branşlarda Türkiye Geneli Onlıne Deneme Sınavlarımız Başlamıştır...Android Cep Telefonları ve Tabletlerinizden istediğiniz yerde bağlanabilirsiniz... Onlıne Deneme Sınavlarınızı Android Cep Telefonu ve tabletinize indirmek için TIKLAYINIZ...

KRİMİNAL YAYINLARI ÇÖZÜM VİDEOLARI 

Hızlı Sipariş 

En Çok Sorulan Sorular 

Bir KPSS kurs merkezinde bulabileceğiniz bütün hizmetler hatta daha fazlası sitemizde bulunmaktadır. Yeni Güncellenmiş 1444 adet birebir özel ders mantığına göre hazırlanmış Videolarımız ve yeni site yüzümüz ile sizlerin hizmetinizdeyiz...

İhsan COŞKUN

ALTIN ÜYELERİMİZ İÇİN... 

Facebook Sayfamız 

Kpss deki tüm gelişmeleri, haberleri, sitemize eklenen ve güncellenen videoları yakından takip etmek istiyorsanız facebook sayfamızı beğeniniz...

KPSS Puan Hesaplama 

Sayaç 

Bugün92
Dün130
Hafta1046
Ay1186
All6534511

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

İstatistikler 

Ziyaretçiler
9988
Makaleler
3095
Web Bağlantıları
15
Makale Görünüm Sayısı
5426655

Sitelerimiz 

KPSS 2020 MATEMATİK SINAVINA BERABER HAZIRLANALIM... 

 

 KPSS  2020 MATEMATİK DERSİNE İhsan COŞKUN hocamız iie hazırlanmak isteyenlerin adresi www.matematikkpss.com...

Sitemizde İhsan COŞKUN hocamızın 500 e yakın bütün videolarını ücretsiz izleyebilirsiniz ve kitaplarına %50 indirimle sahip olabilirsiniz... 

KPSS Matematik Videolarını izlemek için TIKLAYINIZ...

KPSS Matematik Kitap Setini İncelemek için TIKLAYINIZ...

DEV KAMPANYA 1 (KPSS LİSANS HAZIRLIK 2020) 

DEV KAMPANYA 1 Ayrıntıları için TIKLAYINIZ!!!

DGS ve ALES Hazırlık 

KAMPANYA Ayrıntıları için TIKLAYINIZ!!!

DEV KAMPANYA 2 (LİSE ve ÖNLİSANS HAZIRLIK 2020) 

DEV KAMPANYA 2 Ayrıntıları için TIKLAYINIZ!!!

KPSS Öğretmenlik Hakkında

KPSS-ÖĞRETMENLİK sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan tüm eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapacak olan tüm adayları kapsamaktadır. Üniversitelerin Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir. KPSS-Öğretmenlik sınavında 120 sorudan oluşan Genel Yetenek - Genel Kültür sınavına ek olarak 80 sorudan oluşan Eğitim Bilimleri sınavı yapılır. Ayrıca 15 branşta (İlköğretim Matematik, Ortaöğretim Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 50 soruluk öğretmen alan bilgi testi uygulanmaktadır. 

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla her yıl Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmaktadır. Önceki yıllarda farklı dönemlerde de öğretmen atamaları yapılmış olmasına karşın MEB bundan böyle tek atama dönemi olacağını belirtmiş olup uygulamanın bu şekilde devam edeceği ifade edilmiştir.

Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının ÖABT sınavına katılmayan branşları P10 puan türünde, ÖABT sınavına katılan branşları P121 puan türünde branşlarına yönelik olarak istenen puanı aldıktan sonra öğretmen atamalarına başvurması gerekmektedir.

UYARI: KPSS-Öğretmen adaylarının puanlarının (P10 ve P121) geçerlilik süresi 06.07.2012 tarihinden itibaren 2 yıldan 1 yıla düşürülmüştür.

 

Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının 06.07.2013 Cumartesi günü Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumuna, 14.07.2013 Pazar günü ise Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumuna katılması gerekmektedir.
 

Öğretmen atamaları için taban puan var mıdır? Hangi puan türü kullanılmaktadır?

Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır. Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilmektedir. Bu taban puanlar genel olarak ataması yapılacak öğretmen sayısına ve branşa bağlı olarak değişmektedir.

Pedagojik Formasyonu olmayan Fen-Edebiyat mezunları öğretmen olarak atanabilirler mi?

MEB-Talim ve Terbiye Kurulu'nun 12.07.2004 tarih ve 119 sayılı Kararı ile yeniden belirlenen “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarında Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yüksek Öğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esasların 9. maddesinde “Bu Esasların 7 ve 8'inci maddelerinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemlerinde sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla, ek çizelgede yer verilen yüksek öğretim programlarından mezun olanlardan Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını tamamlamış olanlar, KPSS den 75 ve daha yukarı puan aldıklar takdirde, pedagojik yönden eksikleri tamamlatılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabilirler. Bu şekilde öğretmenliğe atananların Pedagojik Formasyon eğitimleri adaylık dönemi içinde gerçekleştirilir” denilmektedir.

 Öğretmen atamalarında; Eğitim Fakülteleri Ortaöğretim alan öğretmenliği bölümlerinden mezun olanların, Fen- Edebiyat fakültelerinin aynı bölümünden mezun olup pedagojik formasyon alanlara göre bir önceliği var mıdır? 

Orta öğretim alan öğretmenliğine yapılacak atamalarda, eğitim fakültesi mezunları ile fen edebiyat fakültesi mezunu olup Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlamış olanlar arasında öncelik yönünden bir farklılık bulunmamaktadır. Atamalarda KPSS'de alınan puan üstünlüğü esas alınmaktadırlar.
 

Öğretmen olarak atanmak için yaş sınırı var mıdır?

Öğretmenliğe ilk defa atanacakların başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

KPSS'DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMLARI 

GENEL YETENEK

1) Türkçe %50

2) Matematik %50

a) Sözcük bilgisi %5

a) Sayılarla işlem yapma %10

b) Dil bilgisi %10

b) Matematiksel ilişkilerden yararlanma %10

c) Anlatım özellikleri %5

c) Problem çözme %20

d) Okuduğunu anlama %30

d) Temel geometri bilgilerinden yararlanma %5

 

e) Tablo, grafik okuma ve yorumlama %5

 

 

GENEL KÜLTÜR

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi %40

3) Temel Yurttaşlık Bilgisi %15

a) III. Selim'den itibaren Türk inkılabını hazırlayan etkenler %5

a) Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku, devletler umumi ve özel hukuku %5

b) Ulusal Kurtuluş Savaşı %10

c) Atatürk ilke ve inkılapları %15

b) Anayasa %5

d) Atatürk dönemi: İç olaylar ve dış politika %10

c) İdare %5

2) Türkiye Coğrafyası %30

4) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik Konular %5

a) Türkiye'nin fiziki özellikleri %5

b) Türkiye'nin beşeri özellikleri %5

5) Türk Kültür ve Medeniyetleri %10

c) Türkiye'nin ekonomik özellikleri % 20

a) Selçuklular ve önceki dönem %5

b) Osmanlılar dönemi %5

 

EĞİTİM BİLİMLERİ

1) Eğitim Psikolojisi %50

2) Program Geliştirme ve Öğretim %35

a) Gelişim psikolojisi %10

a) Program geliştirme %10

b) Öğrenme psikolojisi %25

b) Öğretim metotları %25

c) Ölçme ve değerlendirme %15

3) Rehberlik %15